Сортиране по
View:

Храна за декоративни рибки

Декоративните рибки са красиви домашни любимци, които изискват грижа и внимание , не само по отношение на параметрите на водата, но и по отношение на храненето. Храната за рибки може да бъде под различна форма: храна на люспи, храна на гранули, таблетки за риби, артемия. Изборът на подходящата храна за рибите от вашия аквариум зависи освен от вида на рибките и от слоя вода в който те плуват. Ако например имате риби, които се хранят в долния слой на водата, но също и такива от средния слой е добре да вземете бавно потъващи гранули, за да може и двата вида риби да се нахранят. Състава на храната трябва да е съобразен и изискванията на различните видове рибки. Например гупите предпочитат в храната им да има повече растителни съставки. Някои видове кетфиш и дънни рибки предпочитат алгите за своя храна. Растителноядните цихлиди, например тези с естествено местообитание езерата Малави или Танганиика предпочитат високоенергийната, лесносмилаема храна с пшенични зародиши. Добавената спирулина в храната за риби пък помага за подсилване на цветовете. Някои производители продават и специални таблетки с рибно брашно и висок процент спирулина за стимулиране на храносмилането. Съдържанието на повече протеин в храната за рибки подпомага бързия растеж и развитие на рибките.

Много от производителите на храна за риби залагат и на допълнителния ефект от храната като например повишаване на енергията на рибките, подобряване на имунитета, подсилване на плодовитостта на рибките, подобряване на оцветяването. За златните рибки и други чувствителни студеноводни рибки пък се предлагат специални храни на люспи. Те съдържат освен растителни елементи също и животински съставки като гамарусите. Те са богати на микроелементи и каротеноиди. Съдържанието на крил в храната я прави богата на протеин и ценни мазнини. Храната с крил в състава я прави подходяща за месоядни и всеядни цихлиди.

Пълноценната суперпремиум храна за рибки като тази от марката Norwin може да съдържа добавен флатумин, астаксантин или L-карнитин. Флатуминът, при концентрация от 5mg/kg, повишава нивото на усвояване на хранителни вещества до 25%. Това води до повишаване на имунитета и намаляване на смъртността. Астаксантинът осигурява ефектно и наситено оцветяване, а L-карнитинът помага за ускоряване на метаболизма, генерирайки високо ниво на енергия.

Сред храните за риби, които PetMagazin предлага са и яйца от артемия. Те са подходяща храна за сладководни и морски рибки, която може да се отглежда в дома. Поставени в солена вода, само за 24 часа яйцата от артемия ви осигуряват жива храна за аквариума. В разнообразния асортимент от храни за рибки от онлайн магазина са подбрани също и специализирани менюта от храна за дискуси, храна за цихлиди, храна за бета риби, храна за златни рибки, гранулати за малки рибки, Tubifex, храна за гупи. Сред марките са едни от най-добрите и търсени премиум и суперпремиум храни за риби JBL, NORWIN, SERA. Формата на храната е разнообразна – гранули, люспи, таблетки и е съобразена с хранителните навици и нуждите на различните видове декоративни рибки. Люспите са подходящи ако в аквариума ви съжителстват разнообразни видове рибки докато храната на гранули се препоръчва за по-големи риби.

За да сте сигурни в състава и качеството на храната направете малко проучване- коя е най-добрата храна за декоративни рибки и то тези, които са във вашия аквариум. Не пропускайте да прочетете и етикетите, за да се запознаете подробно със състава на храната, както и с дозирането и.

Дори да допуснете грешка при избора на храна, не се отказвайте, опитайте друг вид или форма храна, която рибите ви да харесат. В PetMagazin ще намерите само тези храни, които са се доказали със своята полезност и качество и спокойно може да им се доверите, за да се превърнат в ежедневна или допълваща храна за обитателите на аквариума.